Olssonska Gården är en välbevarad handelsgård från 1860-talet. Gården är uppbyggd av Torsås kände affärsman Holger Nikolaus Olsson. Tack vare att familjen Olsson ägt gården under lång tid, från 1890-1995, så kan du se hur deras arbete format husen och trädgården.

Den siste av familjen som bodde kvar på gården var sonen Sture Olsson. Idag finns här sju byggnader och en trädgårdsmiljö från sekelskiftet 1900.

På Olssonska Gården ordnas det aktiviteter varje söndag under hela sommaren. Och i vår trädgårdsservering kan Ni avnjuta våra hembakade kakor.

Olssonska Gården
Allfargatan 17
385 30 Torsås

Föreläsning med Peter Danielsson, 11 oktober
Välkomna till Peter Danielssons föreläsning om Alfred Pettersson i Påboda. Söndagen den 11 oktober klockan 14.00 i Torsås missionskyrka (på grund av coronaläget). Pris 40 kronor. Förköp av biljetter på Möre Bok och kontor, telefon 0486-485 50. Arrangörer är Olssonska Gården, missionskyrkan och Torsås kommun.

---

OBS! Olssonska gårdens servering håller stängt tillsvidare på grund av rådande situation med coronaviruset. Men det är tillåtet att sitta i trädgården med egen fikakorg.


  Olssonska Gården